Het Festival

Na 6 jaar schreeuwt Cirkus in Beweging het weer van de daken: “Ons Internationaal Jeugdcircusfestival komt eraan!”. En dit keer krijgt het festival ook een naam: CirkOOH! CirkAAH!

CirkOOH! CirkAAH!Voor deze tweede editie rijden, vliegen en sporen cirkuskids uit Estland, Rusland en Slovenië naar België. Sommigen hebben er dan een busrit van meer dan 4000 kilometer op zitten. De jongeren van de Leuvense productiegroepen Kronkel, Artishock en Touche zijn de gastheren en -dames van dienst.

CirkOOH! CirkAAH!Tijdens de eerste week van het festival is iedereen in de weer met het voorbereiden van de openingsvoorstelling: een groot moment voor een honderdtal kinderen uit plaatselijke buurtwerkingen, want op op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus zetten zij hun eerste stappen in de piste.

copyright Julie FeyaertsDaarna is het hek helemaal van de dam. Zondag 5 augustus trekt een gigantische CirkOOH! CirkAAH! circusparade door de Leuvense binnenstad. Hiermee geeft Cirkus in Beweging het startschot voor het tweede deel van haar festival: een week vol boeiende workshops en fantastische optredens, met als verrassend tussendoortje ‘De Nacht Van Het Circus’.

Even genoeg van de circuskunsten? Dan is er muziek. Want ook Lokomotiv en Dynamo zijn van de partij. De twee huisorkesten van Cirkus in Beweging krijgen trouwens ook internationaal bezoek. Samen met het Portugese Toca Rufar stelen ze op de laatste dag de show met een gezamelijk percussiespectakel.

Advertenties